123456
This proposal intent to translate this idea of essence and pureness present in the context, in the composition of the project. It will create a space that absorbs and intensifies the character of the place and the surrounding elements. In contrast with the rough open space of the surrounding, the plan of the house is a pure form, a representation of our most basic thought of a house.

 A clean and minimal figure rises from the earth like a stranded wood boat, shaped by the strength of the wind. This building is defined by two essential elements: a complex use of the natural light in the interior and an expressive shape with a simple but practical program. The roof defines the house as the solidification of a traditional nomadic tent, an element that covers, protects and marks the place. The result is an introverted figure characterized by its expressive roof. In this way, living in the interior is associated with the sensation of being under a tent, a protected skin, an extended sail. The project stands as an interpretation of the place where it fits, as in a mirror image, the house reflects all the peculiarities of the surrounding.

 The building is made up of two entities contrasting over two levels: an ample ground floor comprises the hall, kitchen, library, bathroom and living room on who’s a second level is set a high, luminous living room enclosing a private bathroom and dress room, articulated by a slender wooden structure. The glass surfaces release the surrounds within and at the same time designs the light atmosphere indoors. The landscape and natural luminosity, from inside through the windows, is thus broken up into countless quadrants and undergoes an analytical process of reconstruction. The arrangement of the wooden elements, then, regulates the sunlight: an ample morning and afternoon light, while deep containing walls covered in teak partially occlude the light at midday. Outside, to the south, the living area extends its own teak flooring so as to lap the balcony. Lastly, the collocation of the stairs subverts the symmetrical composition of the building and determines oblique perceptions of its internal spaces.